Telefonla Sipariş: 0(544) 661 0380

Şifa Allah'tan, Macun bahane... Lakin tadı şahane.

Mesir macunu 41 çeşit bitki ve baharattan oluşan bir şifa kaynağıdır.

Macun çok eski bir gelenektir. Eski zamanlarda macunların yapılış nedenleri ile şimdilerde yapılış nedenleri çok faklı değildir. Macunun kullanımı kolaydır, içine bitki ve baharatların konulması topluca alınmasını kolaylaştırır. Bazı bitki ve baharatların acı tadı, şekerlendirilerek macun haline getirilmiş bu şifa kaynaklarının içinde kaybolmuştur.

Mesir macunu eski zamanlardan bu yana gelen bir gelenek olarak ilkbaharda halka saçılır. İlkbaharda halka saçılmasının da sebepleri vardır. İnsanın biyolojik saati dediğimiz beden, zihin ve ruh dünyasında derin bir iç dinginlik ve tatmin duygusunu yaşayabildiği zamanlar vardır. İlkbaharda işte bedenin böyle anları yaşayabileceği zamana girişi ifade eden bir dönemin başlangıcıdır. Kışın bedenlerin daha az hareketli olması, güneş enerjisiyle birlikte oksijenden daha az yararlanması sonucunda tüm beden içinde dolaşmakta olan kanın kirlenmesinde artış olur. Kirlenmiş olan kanın dolaşımında azalma meydana gelir. Bu tamamen kanın koyulaşmasıyla ilgilidir. El, ayak üşümeleri, zihinsel ve ruhsal rahatsızlıklar bu dönemde artış gösterir. Bedenin ying* özelliği artmış ve enerjisinde azalma meydana gelmiştir. Kronik ha stalıklarda artma bu dönemde maksimum seviyeye yükselmiştir. Özellikle astım, kronik bronşit, romatizmal hastalıklar, depresyonda şiddetlenmeler olur. İnsanın bedeni hantallaşır. Unutkanlığı artar. Yaşamdan aldığı zevk ortadan kalkmaya başlar.

İlkbahar, bedenin artmış olan bu özelliklerinin dönüşüm yaşadığı, ying’ten yang’a geçişin oluğu bir dönemdir. Eski çağlardan beri insanlar ilkbaharı, kan vermenin, bitkisel ilaçları kullanmanın, böylelikle bedenin sağlığında yeniden bir yapılanmanın gerçekleştiği dönem olarak görürler.

Mesir’in içinde bulunan bitkisel karışımlarını incelediğimizde kış aylarının insan bedeninde meydana getirdiği tüm olumsuzları ortadan kaldırmaya yönelik etkileri olduğunu görmek mümkündür.

Kanın temizlenmesi, bağırsakların yumuşatılarak laksatif etkinin sağlanması, metabolizmanın canlanması, zihinsel ve ruhsal canlanma ile cinsel gücün artması ve daha ileride sayılacak birçok rahatsızlığın ortadan kaldırılmasına yönelik etkiler yapacağı muhakkaktır. Mesir macunu yılın her ayında alınmalı insan vücudu üzerindeki rahatsızlıklar ortadan kaldırılmalıdır.

O zamanlarda yapılan mesir macununa günümüzden bakarken mesir macunun gizemi ile karşı karşıya gelmekteyiz. Mesir macunun gizemi günümüzde geleneksel Hint tıbbı olarak bilinen Ayurveda’nın mükemmel bir sağlık iksiri olarak sunduğu Amrit kalaş gibi bilinmezlikleri içinde barındırır. Hint tıbbı Ayurveda’ya göre insan bedenlerinde meydana gelmiş bozulmaları ortadan kaldırmaya yönelik olarak, beslenme alışkanlıkları, bitki ve baharatlar tavsiye edilmektedir. Mesir Macunu tüm beden tiplerinde meydana gelen dengesizlikleri ortadan kaldırmayı sağlayacak bir karışımdır.

Çeviri »